perjantai 4. maaliskuuta 2011

Johtokunnan kokous 12.1

Tällä kertaa johtokunnan kokous otti jo rutiininomaisempia uomiaan siinä, että suuri osa käsiteltävistä asioista vastasi edesmenneen tiedekuntaneuvoston arkea. Tai vaikka monet asiat liittyivät uuteen johtokuntaa sekä uusiin tieteenalayksilöihin, oli rutiini hyvinkin tiedekuntaneuvostosta tuttua.

Käsiteltävien asioiden massasta kiinnostaviksi nousivat muutamat asiat. Ensimmäinen on se, että vaikka hallinto on tästä lähtien kaksiportainen, tarvitaan edelleen niihin perinteisiin tehtäviin ihmisä, jotka on aina ennenkin jouduttu suorittamaan. Tästä lähtien siis esimerkiksi opetussuunnitelmatyöryhmää vastaavat tehtävät hoitaa tutkinto-ohjelmatoimikunta. Näitä erilaisia toimikuntia on yksikölle määrätty neljä erilaista ja niiden tehtävä on valmistella johtokunnan päätöksentekoa. Toimikunnat ovat: tutkinto-ohjelmatoimikunta, opiskelijavalintatoimikunta, jatkokoulutustoimikunta ja dosenttitoimikunta. Tutkinto-ohjelmatoimikuntaan otetaan kaksi opiskelijajäsentä ja näiden kohdalla on viljailtu, että nämä opiskelijajäsenet olisivat hyvä olla kokeneita opiskelijaedustajia ja/tai tämän hetkisen johtokunnan jäseniä. Tämän vuoksi näistä paikoista tuskin tulee julkista hakua.

Toinen tärkeämpi asia oli esitykset jäseniksi opetus- ja tiedeneuvostoon. Nämä molemmat neuvostot yliopistolain mukaan ohjaavat ja seuraavat rehtorin tukena yliopiston strategian toteuttamista. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksiköstä tiedeneuvostoon ehdotettiin ehdotettiin kahta jäsentä, Leila Haaparantaa ja Pertti Alasuutaria. Tämän lisäksi sinne tarvittaisiin yksi jatko-opiskelijajäsen mutta tätä edustajaa jatko-opiskelijat pohtivat itse. Opetusneuvostoon taasen ehdotettiin Pirkko Niemistä ja Markku Hyrkkästä.

Mitä tähän uuteen Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikköön tulee, on sen varajohtajaksi valittu Kirsi Juhila, jonka sijaisuutta hoitaa 31.7.2011 saakka Tarja Pösö. Yksikön englanninkieliseksi nimeksi tuli School of Humanities and Social Sciences ja viralliseksi lyhenteeksi YKY.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti