perjantai 4. maaliskuuta 2011

Johtokunnan kokous 15.12

Johtokunta kokousti toisen kerran 15.12, tällä kertaa juuri valitun yksikön johtajan Risto Kuneliuksen vetämänä. Kokouksessa mm. valittiin johtokunnan varapuheenjohtajaksi naistutkimuksen professori Päivi Korvajärvi ja tehtiin esitys yliopiston hallitukselle yksikön varajohtajaksi. Varajohtajaksi päätettiin esittää nykyistä humanistisen tiedekunnan dekaania Christian Krötzliä. Tämä tehtiin siitä huolimatta, että kaikkien yhdeksän yksikön johtajiksi valittiin miehiä. Varajohtajaksi oltiin kysytty filosofian professori Leila Haaparantaa, mutta hän oli tehtävästä kieltäytynyt. Varajohtaja haluttiin valita humanistisesta tiedekunnasta, sillä johtaja valittiin yhteiskuntatieteellisestä. Ketään muita ei tehtävään esitetty.

Johtokunta päätti myös esittää yksikön viralliseksi nimeksi "Yhteiskunta- ja humanististen tieteiden yksikkö", lyhentää YH ja englanniksi "School of Humanities and Social Sciences", lyhenteenä alustavasti SHSS. Nimi syntyi kompromissiratkaisuna ottaen huomioon yliopiston strategian ja esillä olleet identiteettikysymykset. Yhteiskuntatieteilijät myöntyivät ottamaan mukaan humanistiset tieteet ja humanistit myöntyivät laittamaan nimeen ensimmäiseksi yhteiskuntatieteet. Loppujen lopuksi kaikki olivat tyytyväisiä ratkaisuun, joka syntyi suhteellisen kivuttomasti.

Vaikka paljon olimme keränneet argumentteja ulkopuolisten jäsenten suuremman lukumäärän puolesta, ei meidän pitänyt hirveästi taivutella henkilökuntaa oman kantamme taakse. Suurin osa oli miettinyt asiaa uudemman kerran ja siten päätettiinkin tavoitella kolmea ulkopuolista jäsentä. Heille täytyy valita myös varajäsenet, joten vähintään kuusi tehtävään halukasta on löydettävä. Johtokunta esittää hallitukselle, että ulkopuoliset jäsenet valittaisiin 1.8.2011 mennessä. Uusia nimiä ei tullut esille, mutta potentiaaliseksi jäseneksi kaavailtu Ilkka Herlin on kieltäytynyt tehtävästä.

Seuraavan kerran johtokunta kokoustaa 12.1 ja silloin käsitellään mm. toimikuntien (esim. opetusohjelmatyöryhmän) asettamista ja johtoryhmän muodostamista. Lisäksi jatketaan hieman kesken jäänyttä keskustelua siitä, voisiko johtokunnan varajäsenillä olla kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti