torstai 5. toukokuuta 2011

Johtokunnan kokous 20.4

Viime kokouksessa 20.4 ei käsitelty kovinkaan montaa uutiskynnystä ylittävää asiaa. Keskusteltiin mm. nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriopinnoista ja käytiin läpi muutamaa hakemusta yliopiston avoimiin virkoihin, koska rekrytointikielto on yliopistossa edelleen voimassa.

Tärkeimmäksi asiaksi nousi kuitenkin yksikön pohtimat esitykset tohtoriohjelmista. Yhteisistä tohtoriopinnoista koko yksikön sisällä on keskusteltu, mutta jotkut oppiaineet kokivat, että yhteinen tohtoriohjelma mm. saattaisi peittää joidenkin oppiaineiden näkyvyyden yliopiston ulkopuolelle ja tekisi hallaa kansainväliselle yhteistyölle. Huolenaiheena oli myös oman oppiaineen luonteen vaaliminen ja se, että saataisiin edelleen säilytettyä oppiaineille ominainen oma tieteellinen kulttuuri.

Isossa yksikössä ei ole välttämättä kuitenkaan perusteltua, että kaikilla oppiaineilla olisi omat tohtoriohjelmat. Alustavaa mallia jonkun sortin yhteisistä tohtoriopinnoista kuitenkin mietittiin ja se voisi näyttää esim. tältä:

1. Filosofia
2. Historia
3. Logopedia & Psykologia
4. Sosiaalitieteet (etnomusikologia, sosiaalityö kenties myös)
5. Rauhan- ja konfliktintutkimus

Päätettiin myös esittää, että jatkossa rauhan- ja konfliktintutkimuksesta voidaan myös väitellä, joten se löytyy yllä olevista tohtoriohjelmaesityksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti