tiistai 20. maaliskuuta 2012

Muistio KYKY-kokouksesta 19.3

Heissan kaikki,

KYKY kokousti jälleen tänään maanantaina ja kokouksessa vieraili yksikön hallinnon  henkilökuntaa: hallintopäällikkö Paula Järvenpää, opintoasiainpäällikkö Leena Wilkman, koordinaattori Sari Haataja ja opintosihteeri Johanna Elo.

1) Tilaratkaisu ja ainejärjestöjen tilat
2) Tuutorointi
3) Ajankohtaiset opintoasiat
4) KYKY-bileet

1) Tilaratkaisua ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta YKY tulee olemaan useammassa rakennuksessa. Politiikka lähtee Linnasta ja sen vapauttamiin tiloihin tulee ehkäpä sosiaalitieteiden henkilökuntaa, työelämäntutkimuskeskus ja filosofia. Filosofia saattaa myös muuttaa Pinni B:n 3. kerrokseen, jonne tulee historia ja ehkä TASTI, YTI tai TAPRI. Ratkaisu on siis vielä avoin, mutta jo nyt tehtyjen laskelmien mukaan tiukkaa tulee olemaan ja lisätilaa on ehkä löydettävä. Hallinnossa ei ole tahtoa viedä ainejärjestöiltä niiden tiloja, mutta asiasta ei ole puhuttu oikeastaan ollenkaan. Paula Järvenpää heitti ilmaan ajatuksen, että ainejärjestöillä voisi olla yhteisiä tiloja, mutta ratkaisuun täytyy palata, kun siitä on enemmän tietoa.

2) Leena Wilkman kyseli tuutorointijärjestelyiden perään, etenkin sosiaalitieteiden osalta. Yksikkö järjestää tuutorointikoulutuksen luultavasti huhtikuussa ja ottaa sitä ennen tutor-vastaaviin yhteyttä. Myös syksyn ohjelmasta keskusteltiin ja yksikkö on tällä hetkellä järjestämässä orientoivat opinnot maanantaina 3.9 ja samana päivänä iltapäivällä alkaa yksi YKY:n yhteisten opintojen kurssi, joka on siis kaikille aloittaville opiskelijoille pakollinen. Pakollinen kaikille on myös nykyään tietotekniikkataidot-kurssi, joka järjestetään mm. intensiivikurssina elokuun kahdella viimeisellä viikolla.

3) Leena kyseli myös olisiko info-tilaisuus paikallaan mm. uusiin tutkinto-ohjelmiin siirtymisestä. Tällaista toivottiin järjestettävän, sitten kun asiasta on enemmän selvyyttä. Leena myös ilmoitti, että hallintoon päin voi lähettää kysymyksiä, jotka on askarruttanut itseä/muita, niin yksikön sivuille voitaisiin kerätä kysymyksistä FAQ-osio. Siirtymisistä ja opintojen korvaavuuksista ollaan järjestämässä tilaisuuksia myös oppiaineittain. Sari Haataja kyseli kuinka paljon opiskelijat käyttävät yliopiston intraa, mutta se ei ollut osallistujien kesken suuressa käytössä. Hän muistutti, että intra on hyvä arkisto, josta voi löytää tarvitsemaansa tietoa, joka on ehkä hukkunut sähköpostien joukkoon. Intraa kehitetään kokoajan ja sen hyödyntäminen on kannattavaa. Puhuttiin myös opiskelijoiden roolista henkilökunnan rekrytoinnissa ja toivottiin, että opiskelijoilla tulisi tulevaisuudessa olemaan suurempi mahdollisuus vaikuttaa ja tähän suhtauduttiinkin hyvin.

4) Käytännön asioista puhuttiin, keskeisin seikka oli kuitenkin ILMAINEN SKUMPPA, jota siis tulee olemaan tarjolla nopeimmille krebaajille. Järjestelyt ovat hyvässä kunnossa, joten kaikki juhlimaan Grooveen ensi keskiviikkona klo 19!

Hallopedien puolesta,
Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti