Kokouksessa oli paikalla vierailevana tähtenä Johtamiskorkeakoulu-aktiivi Johannes Lehtinen, joka kertoi meille heidän yksikössään opiskelijoiden lanseeraamasta JohtamisKorkeakoulun Ylioppilaat järjestöstä (JKY). Otimme tästä muutaman vinkin keskustelun alustaksi ja lähdimme tältä pohjalta kasaamaan muutaman muunkin puheenvuoron siivittämänä meidän YKY:mme sopivaa opiskelijoiden etujärjestöpohjaa.
Lähtökohtaisesti tästä toistaiseksi nimeämättömästä elimestä (ehdotuksia nimeksi tosin oli jo, kuten KYY, YKYO, jne. Sisällöt muistelkoot/arvatkoon kukin itse) olisi tarkoitus tehdä kevyt, opiskelijan asioita ja yleistä tiedotusta hoitava yhteenliittymä, jonka toiminta vakiintuisi tästä eteenpäin vallitsevaksi kulttuuriksi tähän yksikköön. Lähtökohtainen ajatus oli, että hallopedit (kaikki kuusi) muodostavat kaikkien yksikön ainejärjestöjen puheenjohtajien ja kopo-vastaavien kanssa elimen kovan ytimen, joka kokoontuu säännöllisesti ennen kutakin (ehkä harkituin poikkeuksin) yksikön johtokunnan kokoontumista. Näin sekä käsiteltäviin asioihin tulee muodostetuksi vahvasti opiskelijakuntaa edustava mielipide sekä tiedotus hoituu samalla kaikkia yksikön soppia myöten. Tässä kokouksessa määrätylle elimelle otetaan nimiehdotuksia vastaan.
Elimen myötä kaikkien ainejärjestöjen puheenjohtajat sekä kopo-vastaavat liitetään automaattisesti YK-listalle (yk-lista@uta.fi). Päätettiin myös, että YK-listasta tehdään muille yksikön ihmisille avoin, mutta vapaaehtoinen.
Takarajaksi nimelle asetettiin seuraava elimen kokous, eli maanantai 21.1., jolloin myös opiskelijat tuovat omat ehdotuksensa ulkopuolisista jäsenistä tiettäväksi. Näitähän tarvittiin siis kolme, plus heille varajäsenet.
Tamyn edustajat Kaleva ja Heikkilä olivat paikalla kertomassa alkavasta Opiskelijafoorumista, jonka on tarkoitus olla puhtaasti opiskelijoiden tarpeisiin räätälöity yliopistofoorumia vastaava bakkanaali. Kyseisissä foorumeissa, jotka siis kattavat koko yliopiston, voisi olla hyvä paikka hallopedi-paneeleille, joiden tarkoituksena on siis järjestäytyä keskustelemaan eri yksiköiden välisistä ja sisäisistä hallinnollisista asioista, toiminnasta, tulevaisuudennäkymistä, huolista murheista ja turhista toiveista ainakin pari kertaa vuodessa. Näin pyritään jakamaan tietoa myös yli yksiköiden sekä vaihtamaan kokemuksia sekä vinkkejä asioiden hoidosta eri yksiköissä. Tarkoitus siis on, että yliopiston yksiköt oppivat opiskelijoiden tasolla kommunikoimaan julkisesti keskenään. Nämä paneelit ovat tietty siis oiva tilaisuus myös kenen tahansa kuulla koko yliopiston asioista sekä samalla jututtaa hallopedeja. Ensimmäinen opiskelijafoorumi on 1.2.2011.
Päätettiin myös, että jahka erinäiset asiat, kuten tutkinto-ohjelma työryhmän järjestäytyminen ja schoolin sisäinen opiskelijoiden järjestäytyminen saadaan järkevään ja jotakuinkin selkeään kuosiin, niin järjestetään yksi suurempi tiedotustilaisuus kaikesta. Tämän tiedotustilaisuuden jälkeen on suuret koko yksikön kattavat juhlat, jonne pyydetään kaikki kynnelle kykenevät opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet. Tällaisia tiedotustilaisuuksia ja tutustumisjuhlia aletaan järjestää joka syksy.
Ainejärjestöjen on nyt järjestettävä asiansa kuntoon huomioon ottaen nämä edellä mainitut suunnitelmat ja kytkeydyttävä tähän tulevaan elimeen. Tämä helpottaa kaikkien toimintaa uudessa yksikössä ja muodostaa lopulta kaikkia palvelevan kulttuurin, joka voi jatkua perintenä jahka tästä porukasta aika iloisesti jättää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti